Saopštenje za javnost

Udruženje odoba sa invaliditetom Beograd u saradnji sa Gradskom upravom koja je dala prostor i uz podršku gradske opštine Zvezdara organizuje okrugli sto pod nazivom “Unapređenje položaja, zapošljavanja i inkluzije osoba sa invaliditetom u društvu“.

Okrugli sto će se održati 03.12.2018. u zgradi Starog dvora, Dragoslava Jovanovića 2 sa početkom u 10 časova.

Događaj koji se organizuje  je  u  okviru  projekta  koji  je  podrzala GO   Zvezdara   povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se svake godine organizuje 3. decembra. Svoja mišljenja ali i predloge koji treba da doprinesu boljoj i bržoj inkluziji ove kategorije naših sugrađana, izneće pored predsednice Udruženja Gordane Pušare i član gradskog veća Dragomir Petronijević, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Nataša Stanisavljević, predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović kao i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Kancelarije za mlade, Nacionalne službe za zapošljavanje i JKP Beograd put.

Pod sloganom “Ako ste dovoljno hrabri da započnete, onda ste dovoljno hrabri da uspete”, Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd sprovodi  dosta aktivnosti  sa osobama sa invaliditetom   koje  su  pokazale  da su najvećpredrasude pre svega u glavama ljudi i zbog toga je važno da u njihovom rušenju zajedno rade vladin i civilni sektor uz pomoć i podršku medija.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *