DSC_1166_resize

Tribina “Uticaj invaliditeta na porodicu”

Udruzenje osoba sa invaliditetom Beograd je u ponedeljak 21. marta organizovalo tribinu pod nazivom “Uticaj invaliditeta na porodicu”

Tribina je organiozovana u maloj sali opstine Zvezdara.

Tribini su prisustvovali clanovi udruzenja, koji su bili ucesnici projekta “Iz kruga u okruzenje”, a skup je isped opstine Zvezdara pozdravio predsednik opstine, Vladan Jeremic. Predsednik je, pozdravljajuci prisutne, istakao spremnost i otvorenost za nastavak dalje saradnje i podrske ovom kao i buducim projektima, sa ciljem daljeg unapredjenja polozaja osoba sa invaliditetom.

Na skupu su govorili i Gordana Pusara, predsednik udruzenja, kao i realizatori projekta, Snezana Dasic i Daniela Vujadinovic.

Tokom svog obracanja prisutnima, realizatori projekta su istakli znacaj porodicne podrske osobama sa invaliditetom, kao i znacaj sistemske i institicionalne podrske porodicama koje imaju dete sa smetnjama u razvoju ili osobu sa invaliditetom.

Ucesnicima su prezentovani mehanizmi samozastite, zakonski okviri i nadleznosti institucija sistema.

Zajednicki zakljucak svih ucesnika tribine je da je potrebno uloziti napore u daljoj inicijativi na donosrnju i promeni pravnih propisa a sve u cilju ostvarenja pune inkluzije, odnosno pune socijalne ukljucenosti svih clanova drustva, uz punu participaciju osoba sa invaliditetom. 

Tags: No tags

Comments are closed.