“Verujem da mogu”

Projekat “Verujem da mogu” čiji je cilj evidentiranje problema sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, slepi i slabovidi, kao i njihovo zapošljavanje osoba koji sprovodi Udruženje osoba sa inavliditetom Beograd u partnerstvu sa“Kuća postignuća” i Gradskom organizacijom slepih Beograda, prestavljen je 19. avgusta u prostorijama Gradske opštine Zvezdara.

Tom prilikom upućen je poziv, ne samo slepim i slabovidim, već i svim osobama sa invaliditeta, da se jave za učešće na radionicama koje će biti potpuno besplatne, a počeće 21. septembra 2015. u prostorijama Kancelarije za pomoć OSI u Mesnoj zajednici “Bulbulder”, Dimitrija Tucovića 83 na Zvezdari.

Kontakt za prijavu možete izvršiti do 15.09.2015 na prijavni formular – na sajtu www.uosi-beograd.org.rs ili poslati CV na email: udruzenjeosibeograd1@gmail.com, a sve informacije u vezi prijava možete dobiti na 064/661-86-38 od 10-15h

Očekuje se uključivanje osoba sa invaliditetom i njihovih porodica i prijatelja sa šire teritorije Beograda. Ovaj program je podržan od Gradske opštine Zvezdara i njegov cilj je markiranje problema sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, kao i zapošljavanje slepih i slabovidih osoba.

Program se odvija u više faza i obuhvata radionice – obuke za traženje posla, pisanje biografije, predstavljanje poslodavcu sa simulacijama realnih životnih situacija i trening asertivne komunikacije.

O svemu tome bilo je reči na jučerašnjoj konferenciji za medije.

“Ovim projektom želimo da pomognemo slepim i slabovidim i osobama sa invaliditetom da se što lakše zaposle i da se uključe u sferu normalnog toka života”, da se projekat odvija u 2 faze prva faza projekta evidentiranje osoba sa invaliditetom sa opštine Zvedara i šire, a da će druga faza biti faza obuka za traženje posla i sledi tribina na kojoj će učestvovati učesnici projekta i poslodavci..

U okviru obuke biće održano ukupno osam radionica, prve četiri tiču se obuke traženja posla, a druge četiri biće radionice asertivne komunikacije.

Predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd
Gordana Pušara

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *