20240326_134005

Osnaživanje osoba sa invaliditetom

U Gradskoj opštini Zvezdara , u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom „Beograd“ u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, održan je interaktivni sastanak u vezi osnaživanja osoba sa invaliditetom, sa ciljem lakšeg zapošljavanja osoba sa invaliditetom kroz psihološku podršku.

Događaju su prisustvovali predsednik i zamenica predsednika GO Zvezdara Vladan Jeremić i Dragana Đurić, zamenik sekretara Skupštine Marko Jović i predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom „Beograda“ Gordana Pušara.

Vladan Jeremić je rekao da Gradska opština Zvezdara ima višegodišnju dobru saradnju sa Udruženjem osoba sa invaliditetom Beograd sa kojim je potpisan i Sporazum o saradnji.

Gradska opština Zvezdara veliku pažnju poklanja potrebama osoba sa invaliditetom, i cilj nam je da kroz obuke osnažimo osobe sa invaliditetom i da omogućimo pronalaženje posla – rekao je Jeremić.

„U budućem periodu održaćemo obuke gde će osobama sa invaliditetom moći bliže da se objasne prava koja imaju i koja mogu ostvariti kako u pogledu zdravstva tako i u pogledu beneficija i osnaživanja prilikom lakšeg zapošljavanja osetljivih kategorija“, – rekla je Pušara. Ona je istakla da očekuje uključivanje većeg broja poslodavaca kako bi uz saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje a kroz obuke zaposlili što više osobe sa invaliditetom.

Tags: No tags

Comments are closed.