IMG-a053d09f46661baf5111cedf4e6515cf-V

Tribina “Podrska do lakseg zaposljavanja osoba sa invaliditetom”

Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd, nastavlja sa održavanjem tribina i u ovoj godini. Sam naziv prve tribine koja je održana 28. marta, u sali opštine Voždovac „Podrška do lakšeg zapošljavanja“ simboliše naš dosadašnji rad.  

Na skupu su govorili Gordana Pušara, predsednik udruženja OSI,

Tokom diskusije istaknuta je bitna činjenica da je poslednjih deset godina zaposleno  pola miliona osoba sa invaliditetom, što je dalo doprinos smanjenju stope nezaposlenosti, uprkos pandemiji korone i ratu u Ukrajini. Zato je važno raditi na podizanju svesti i konstantnom obučavanju osoba sa onvaliditetom kako bi se što lakše uljučili u radno okruženje i savladali neophodne veštine.

Udruženje osoba sa invaliditetom boriće se da zakonom bude obavezan gornji limit za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u državnim firmama. Narodna poslanica Dubravka Filipovski, ovom prilikom istakla je važnost dobre zakonske osnove, koja omogućava zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i da pored državnog  treba stimulisati i privatni sektor da se uključi u zapošljavanje najosetljivijeg dela društva.

Tags: No tags

Comments are closed.