EU program Ka Boljoj Evropi za gradjane i građanke

24.5.2018. godine

Jugoslovenska kinoteka 10-16h

 

Obeležavanje pet godina uspšenog učešća Republike Srbije i EU program “Evropa se građana i građanke.

Na simpozijumu su predavanja i izlaganja držali g-din Zarko Stepanović, v.d. direktora Kancelarije za saradnju sa civilinim društvom; g-dja Dušica Stojković, narodna poslanica, Odbor za evropske integracije Narodne skupstine Republike Srbije, g-dja; Sanja Putnik, pomoćnica ministra, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave; g-din Nikolas Bizel, šef i sektora operacija, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji; g-din Djorđe Staničić, generalni sekretar, stalna konferencija gradova i opština; g-dja Maja Tomičić, Ured za udruge Vlade Rep. Hrvatske; g-dja Sanja Atanacković Opačić, rukovoditeljka Grupe za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom  i ostali predavači.

Seminar su organizovali Vlada Republike Srbije, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Co-funded by the Europe for Citizens Programme of the EU.

Na seminaru se govorilo o EU i integracijama Rep. Srbije sa EU, kao i proslava 5 godina uspešnog učesća Republike Srbije, Promovisanje istorije i vrednosti EU kroz program “Evropa za građane i građanke”, Rezultati učešća Republike Srbije u EU program “Evropa za građane i građanke” u Srbiji 2013-2017, “Aktivni građani – ključ za bolju Evropu”

IIspred Udruzenja osoba sa invaliditetom Beograda bio je nas clan Ivan Dokić.

Na predavanjima su stavili akcenat na to da Srbija što pre treba da usaglasi zakone sa zakonima EU, kao i ostala potražnja EU prema Republici Srbiji u smislu normi i obaveza koje država mora da ispuni kako bi pristupila EU jednog dana. Po njima 2020. godine će se to desiti ako ispunimo sve što je potrebno za članstvo.

Niko nije nista rekao o bilo kakvoj inkluziji OSI, kao ni o zakonu koji postoji već nekoliko godina.

UOSI Beograd je stupilo u kontakt sa gospodjom iz Hrvatske i oni su zainteresovani za saradnju.

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *